Bragdseger i Nådendal

Vi kom, vi kämpade, vi segrade. 11 spelare och Albin i mål. Det skulle visa sig räcka för att ta med alla tre poäng hem till Åland.

Trots en pigg start från vår sida så gjorde VG-62 matchens första mål i 26:e minuten efter en tilltrasslad situation. Kvitteringen kom i den 35:e minuten efter att Adam Eriksson nickat bollen på en motståndares arm på mållinjen. Straff och rött kort. Jimmy Sundman rullar säkert in 1-1 från straffpunkten. 1-2 skulle komma två minuter senare efter att Wilmer Kronström tog sig högt upp på högerkanten och slog ett fint inlägg som Daniel Boman nickade in likt Robin van Persie. I den 72:a minuten spelade Robban Welander fram Boman som placerade in 1-3 med vänsterfoten. VG-62 reducerade i den 79:e och matchens sista 10min slutade med många dueller, kramp och Daja var tvungen att ta på sig matchtröjan. När domaren blåser av står det 2-3 på tavlan.

Stor eloge till Albin Backholm som ställde sig i mål och till Julius Sundman som blev inringd kl 10.00 imorse och tog sig från Helsingfors. Matchens guldgosse blev Boman med sina två mål.